+31 35 647 91 55    tuinoven@gra-cv.com

Wat wij bieden

een solide houtfornuis voor koken in de buitenlucht.


Houdt u ervan om samen met familie of vrienden een maaltijd te bereiden? Lijkt het u een extra uitdaging om te koken op een ouderwets houtfornuisje en vindt u het leuk om dit alles buiten plaats te laten vinden? Dán is de Remmelink tuinoven misschien iets voor u!

Wat kunt u erop bereiden?

De tuinoven leent zich prima voor het bereiden van allerlei gekookte of gebakken gerechten. Denkt u bijvoorbeeld aan: Een ovenschotel, die u misschien al eerder in de keuken hebt voorbereid, gebakken vis, gekookte of gebakken aardappeltjes of rijst. En wat dacht u van versgebakken vruchtentaart als dessert na een heerlijke buitenmaaltijd? Of een cake, waarvoor de kinderen samen het beslag hebben gemaakt? U kunt ook samen met uw kinderen pannenkoeken of havermoutkoekjes bakken op de tuinoven.

Gebruik

Het koken en bakken op de Remmelink tuinoven vergt wel meer aandacht dan het koken op onze moderne fornuizen. U zult de toevoer van hout of houtskool in de gaten moeten houden. Het vergt ook wat ervaring om zo effectief mogelijk te leren stoken. Het is een proces waarbij u leert de kwaliteiten van de oven zo goed mogelijk te benutten. U stookt met droog onbehandeld (niet geverfd of gelakt) hout. De hardere houtsoorten (Eik of Beuk) zijn het meest ideaal. U kunt ook houtskool gebruiken. Dit is vooral geschikt als u een meer contstante temperatuur van de oven nodig heeft.

Naast de BBQ

Houdt u van BBQ-en? Natuurlijk kunt u de Remmelink Tuinoven gebruiken naast de BBQ. Zo is de één leuk bezig met het grillen van de worstjes, spare-ribs of groentensticks, terwijl de ander tegelijkertijd op en in de tuinoven de rest van de maaltijd kan bereiden. Zo maak je in alle gezelligheid samen een maaltijd klaar, waarvan je dan vervolgens ook weer samen kan genieten.

Uitstekende kwaliteit

De Remmelink Tuinoven is een solide houtfornuis voor koken in de buitenlucht. De tuinoven is gemaakt van hoogwaardig plaatstaal.

Historie


De Remmelink tuinoven is ontwikkeld naar een ontwerp van Jan Remmelink, van 1888 tot 1927 smid te Zutphen, die in de jaren 20 een klein fornuisje voor zijn 4 kleindochters heeft gesmeed. Dit kleine fornuisje heeft nog generaties lang dienst gedaan en plezier gegeven, totdat de kleinzoon van een van zijn kleindochters in 2003 op 6 jarige leeftijd voor het eerst onder toezicht van zijn ouders het fornuisje gebruikte om pannenkoeken te bakken en cake, thee, appelmoes en gekookte erwtjes te bereiden. Het aanschouwen van zijn plezier was de aanzet voor de ontwikkeling van de Remmelink tuinoven. Jarenlang heeft de achterachterkleinzoon nog van alles op dit nieuwe fornuisje bereid.